Seminar APDETIC & ANBPR: ROLUL BIBLIOTECILOR ÎN TRANSFORMAREA DIGITALĂ

Cybersecurity session la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” Bucuresti
07/11/2017
Seminar General Data Protection Regulation
01/02/2018

Seminar APDETIC & ANBPR: ROLUL BIBLIOTECILOR ÎN TRANSFORMAREA DIGITALĂ

 Comunicat de presa

  

 

Luni 20 Noiembrie 2017 a avut loc Bibilioteca Nationala a Romaniei seminarul “ROLUL BIBLIOTECILOR ÎN TRANSFORMAREA DIGITALĂ”.

Tema centrala a seminarului a fost modul in care Romania se adapteaza la cerintele economiei digitale din perspectiva formarii si dezvoltarii resurselor umane digitale.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC) in colaborare cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si Coalitia Skills4IT Romania.

La seminar au participat cu prezentari: Varujan Pambuccian, Digital Skills Ambassador Romania, Gheorghe Sarbu, Consilier al Ministrului, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucia-Maria Curta, Director TIC, Ministerul Educatiei Nationale, Virgil Nitulescu, Director de Cabinet, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ioana Crihana, Director Executiv ANBPR precum si alti reprezentanti ai ANBPR.

In a doua parte a seminarului Katarzyna Koziol, din partea Secretariatului Coalitiei europene Digital Skills and Jobs a facut o ampla prezentare a obiectivelor si oportunitatilor propuse de Comisia Europeana in domeniul dezvoltarii competentelor digitale.

 

 

Distribuie daca ti-a placut 🙂