Concursul national InfoEducatie, editia 2016

Coalitia pentru locuri de munca digitale Skills 4 IT
09/05/2014

Concursul national InfoEducatie, editia 2016

 

InfoEducatie, cel mai puternic și cel mai longeviv concurs practic de IT din România, s-a derulat in perioada 1-6 august 2016, la Galaciuc, Vrancea..

Concursul, aflat la a 23-a editie, este organizat in fiecare an de Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

Datorită popularității în rândul elevilor de liceu,  numărul participanților de la etapa din școală până la faza națională, numarul elevilor înscriși cu lucrări de creație software, pagini web, multimedia, roboți a ajuns in 2016 la aproape 2000.

Ca si la ultimele trei editii, APDETIC (www.asociatiait.ro) a fost una dintre organizatiile care au sprijinit cu premii pe castigatorii concursului.  In data de 4 august, Valentin Negoita, Presedintele APDETIC a sustinut la Galaciuc o prezentare privind importanta competentelor digitale in cariera si viata.

Au fost prezentate, totodata,  si detalii privind Campania europeana eSkills for jobs 2016, inclusiv oportunitati de participare a tinerilor la diverse concursuri si activitati de formare profesionala in domeniul IT.

 

 
www.asociatiait.ro,

http://facebook.com/eskillsromania

Distribuie daca ti-a placut 🙂